2020 01 10: Rijnlands and beyond

Mooie Nieuwjaarsreceptie aan het einde van de 25-ste Rijnlandweek. Ik vind het leuk om steeds weer bekenden (Jaap, Harold, Jurriaan, Mariska, Monica, Sjoerd, Ruud, Oscar, Henk, Erik, Maarten, Fokke, Naud, Georgette, Jan) en nieuwe mensen (Annewies, Johan, Tom, Camiel, Ad) te ontmoeten, bij deze ook gelukkig nieuwjaar te wensen. De moeite waard om te spreken over wat we doen, deden en gaan doen in het kader van Rijnlands (Hidden champions, Rijnland Instituut, HBO-boek) en aanverwante zaken (Rutger Bregman, kinderen, Dialoogvormen, Psychologie en techniek, OS en Herman, Filosofie en Erik et cetera).

Mooi hoe Jaap Peters de 1-ste naast de 25-ste Rijnlandweek zet ! De eerste was net voor het uitbreken van de Kredietcrisis in 2008, met nog vooral zzp-ers als deelnemers. Nu was de week speciaal voor mensen die in Ondersteunende diensten werken. Toen moest Twitter nog doorbreken. Nu zijn we over het hoogtepunt daarvan heen. Fraai hoe Tom, een van de deelnemers van nu een tekst van hem deelt onder de kop: ‘Rijnlands and beyond’, bijvoorbeeld over verlangens (hoop) onderscheiden van verwachtingen. Column sluit aan ook op het interview met Jaap Peters vanwege 25 jaar Managementboek: we verwachtten ooit dat het allemaal sneller zou gaan.

Daarna gaan we met elkaar in gesprek over hoe nu verder met ‘Rijnlands and beyond’. Het idee ontstaat bijvoorbeeld om alle deelnemers aan de Rijnlandweken vanuit de Politie een keer bij elkaar te halen. Het sluit aan op allerlei suggestie om te verbinden, met elkaar, met 35-minners, regionaal, elkaar lokaal ook op te zoeken, te inspireren en te versterken!

Tot slot nodigt Ruud van der Burg ons uit mee te gaan op studiereis naar Bosnië, naar de piramides die daar recent opgegraven zijn, kijken naar hoe zo’n land probeert kracht te ontwikkelen, et cetera. Toevallig dat Geert Mak zondagavond 12 jan Bosnië op de agenda heeft in het kader van zijn weer heel mooie In Europa.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *