11 1 (2019): Mooie DeLimes Nieuwjaarsreceptie

Met ruim 40 mensen hebben we volgens mij een mooie middag gemaakt! Fijn om Barbara van en de locatie van de paarden van de Rijnlandweek te zien. Naast de aangename ontmoetingen met diverse individuele aanwezigen hadden we 5 subgroepen:
– een aantal mensen zijn in de slag geweest om het Rijnlandse op een Infographic weer te geven, een vraag vanuit het onderwijs, die natuurlijk ook in andere sectoren een rol kan spelen. Ik ben erg benieuwd of ze o.l.v. Harold Janssen iets hebben kunnen brouwen …
– Siets Rauwerdink heeft een nieuwe versie van zijn Rijnlandse Koerskaart getoond. Ik hoorde dat bij gebruik in organisaties het wel eens zinvol zou kunnen zijn om hun collectieve ambitie als uitgangspunt te nemen. Tegelijk dat hoofdbegrippen voor ons als Vakmanschap, Verbinding en Vertrouwen er wel eens nadrukkelijker in zouden kunnen mogen …
– Derde groep ging met Jaap Peters aan de slag over opzet en invulling van het 5-de Rijnland Praktijk Festival op 20 juni a.s.. Ieder kan dat alvast in zijn agenda zetten. Ik ben ook hierbij benieuwd naar de uitkomst …
– Vierde thema was de Suriname reis die gepland staat voor oktober a.s. …
– Vijfde thema was de Rijnlandse kaart. Dit thema was al volop aan de orde op de Netwerkmiddag van 16 nov. j.l. Veel aanwezigen toen waren er nu ook, leverden toen veel goede input. Nu heb ik er met enkele mensen goed over kunnen spreken. Stephan wil wel mee gaan draaien in Regionale groep voor Oost. Udo gaf aan dat we organisaties zoeken, maar dat het zo vaak van mensen afhangt …

Boeiend om parallel aan, voor en na subgroepen met mensen te kunnen spreken over onderwerpen als:
– de relatie tussen mensen als ‘het invalide broertje’ …
– Rijnland 2.0 = de LinkedIn groep, waarin we feitelijk gesprekken van/in-combinatie-met dit soort middagen kunnen vervolgen …
– het verbinden van groepen/bewegingen die over dezelfde en/of over aanvullende aspecten gaan: wat helpt (gespreksvaardigheid), wat hindert (ego, commerciële belangen/ambities, verdienmodel)
– structuur van de organisatie, essentieel voor de Rijnlandse organisatie (van Jaap Peters), tussen visie/de-bedoeling (van Wouter Hart) en het hier-en-nu (van Ben Wenting)
– meer vrijwilligers (om statushouders aan de gang te helpen) dan statushouders …

Kortom, moeite waard weer …

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Stephan schreef:

    Bijzonder om mijn eigen naam te lezen.
    Doet me goed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *