Week/Dag van de Dialoog

Rijnlanders doen het met de dialoog, Angelsaksen met de discussie, het debat. Even simpel gezegd, maar toch! Vandaar:

Van 2 tot en met 11 november is het dit jaar in ons land Week van de Dialoog. Zie voor details www.nederlandindialoog.nl. Iedere stad kiest daarbinnen zijn eigen Dag van de Dialoog en zijn eigen Thema.

In Eindhoven is De Dag van de Dialoog dit jaar op Vrijdag 2 november a.s.. Zie voor details www.eindhovenindialoog.nl. Het dialoog Thema is dit jaar in Eindhoven: Domweg gelukkig in Eindhoven (een fraai en belangrijk spanningsveld).

De dialoog Vorm is als altijd: 1. Kennismaken, 2. Ervaring delen, 3. Dromen, 4. Doen. De dialoog Houding is als altijd:  oprechte interesse in de ander, actief luisteren.

Ik doe in Eindhoven al mee vanaf 2010. Ik vind elke dialoog een feest: fraai om perspectieven van iedere deelnemer te mogen horen. Er ontstaan altijd open, persoonlijke gesprekken !

Ik raad dus ieder van harte aan om mee te doen, vaker mee te doen, om jezelf te oefenen in Vorm en Houding, om de dialoog tot je natuur te maken, om een dialoog-cultuur in de stad, het land, de wereld te brengen!

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *