Hack Global Goals Platform

Doelen voor de wereld voor 2030, agreed upon by the whole world, in de Verenigde naties in 2015, wat wil je nog meer ? Strijd voor die 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) zijn de beste manier ter preventie van alle mogelijke ellende in de wereld, zeg ik met Minister Sigrid Kaag mee. Ik ben onder de indruk van hoe vooral ook jongeren er door gemotiveerd worden.
Ze zijn overigens ook integraal onderdeel van de Donuteconomie van Kate Raworth, haar fantastisch pleidooi voor nieuwe fundamenten onder de economie, voor een distributieve en regeneratieve economie binnen de grenzen van het sociaal fundament (gedefinieerd m.b.v. de SDG’s) en het ecologisch plafond.
Al met al een fraaie update van het denken van Michel Albert, die in 1991 verschillende vormen van kapitalisme zag, de term Rijnlands plakte op de Europese vorm ervan, waarin het sociale aspect even belangrijk is als het economische !

Om ze te halen zijn doorbraken nodig ! Overal in ons land zijn er initiatieven, nu ook in Eindhoven op de High Tech Campus, en terecht. Als je toch ergens in Nederland voor doorbraken moet zijn, dan is het wel op de slimste vierkante kilometer van de wereld toch, de omgeving waarin tegelijk toenmalig burgemeester van Eindhoven, Rob van Gijzel al pleitte voor de inzet van technologie voor maatschappelijke vraagstukken, niet om rijker te worden (zoals in de VS) of om controle over bewoners te versterken (China).

A.s. vrijdagavond 17.00-20.00 doen we de lancering van het Platform @The Colour Kitchen @The Strip @ The High Tech Campus:
– De man van het idee: Yama Saraj doet de opening. Yama is afkomstig uit Afghanistan, na zijn studie algemene economie in Tilburg niet naar de Zuidas, maar naar Eindhoven, deelnemer aan UNLEASH in Kopenhagen vorig jaar
SDG Nederland introduceert de SDG’s en SDG Nederland
– Hans Kokhuis over Creativiteit als sleutel naar doorbraken
– Daarna zoomen we in op de 5 Challenges, die centraal staan in de Hacketon Make Tech Social, zaterdag en zondag.

Wees welkom en schrijf in voor de
– vrijdagavond: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-hack-global-goals-platform
– zaterdag en zondag: https://www.eventbrite.com/e/make-tech-social
– Maker Faire, het weekend daarna: http://eindhoven.makerfaire.com/

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Mooi initiatief Sjaak, ben je as dinsdag 25 sept ook op de Action Day in Amsterdam aanwezig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *