Het Grootste Rijnland Praktijk Festival van Nederland was prachtig !

Ik heb deze keer de rol van vrijwilliger (vind dat ook wel passen bij een dag waarop we de praktijk van de werkvloer centraal hebben staan) en dat bevalt me goed:

 

 

 

 

Ik vind het overigens ook leuk om
– gedrag van anderen naar mij in deze rol te zien en te ervaren (hoe kleding/kostuums staan voor een rol en gedrag oproepen)
– bijvoorbeeld het drumstel van de fenomenale Cesar Zuiderwijk te demonteren en in te pakken …

Vervolgens kom ik in een Workshop over Vrijwilligerswerk; ik doe immers niet anders:

 

 

 

 

 

Leuk om Patrick Donath hier tegen te komen én te leren over de Stichting Present.

Na de middag kom ik als eerste in een Workshop over de Mondragon Team Academy Heerlen, met o.a. Lars Rompen; mocht
Mondragon al in de 70-er jaren leren kennen,
– kennelijk Lars mede op weg helpen naar het Rijnlandse, op het Rijnlandse Congres over Moraliteit in 2010.

 

 

 

 

Tot slot trekt het fenomeen Alieke mij naar haar en haar collega’s toe:

 

 

 

 

Mooi om te zien hoe kennelijk ontwikkelingen ook bij de overheid gaande zijn (het nieuwe boek van de ook aanwezige Menno Spaan: Niet indammen, maar laten stromen (met ook het Nijkerk verhaal van de Rijnland Praktijk Dag van vorig jaar, in Eindhoven toen) is daar ook een signaal van):
– de Rijnlandse Oeuvre prijs gaat naar de (met pensioen gaande) gemeentesecretaris van Heemstede, Willem van den Berg, onder het motto van: aan een dood paard kun je niet trekken, maar aan een levend paard evenmin !!
– Rijnlander van het jaar wordt Ninke van der Kooy, werkzaam bij de gemeente Enschede. Ik herinner me hoe ze vorig jaar 4 collega’s meegesleept had naar de Rijnland Praktijk Dag. Hoor van haar nu dat ze nu 17 mensen meegesleept heeft. Voorwaar een krachtig signaal van haar inzet en uitstraling, zou ik zeggen.

Leuk om bijvoorbeeld de verhalen te lezen van Marcel van Marrewijk en Bas van de Haterd. Kortom: voor vervolg/herhaling vatbaar !

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *