Waarom de baas van Buurtzorg de baas van NL zou moeten zijn

Prachtig artikel van Rutger Bregman over Jos de Blok.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. paul misdorp schreef:

    Prachtig artikel, zowel qua inhoud, als qua vormgeving. Twee punten sprongen er voor mij uit. De logika van de hei versus die van de straat. Heisessies met managers die spreken in termen van producten en elkaar napraten en daardoor werken aan een supergroot ego en zich nog meer afsluiten van waar het werkelijk gebeurt, de straat. De straatlogica die gaat over de concrete behoefte, om het hier-en-nu, om de zorg en betrokkenheid die nodig is en op een geweldige manier gegeven kan worden. In het verlengde hiervan spreekt me de tegeltjeswijsheid van Jos de Blok mij geweldig aan: “Het is heel makkelijk om iets moeilijker te maken, maar moeilijk om iets makkelijker te maken”. De managers horen tot de eerste groep van complexiteitsdenkers met vage oplossingen op afstand. De praktijkwerkers behoren tot de groep van eenvoudsdenkers, die werkelijk de behoeften erkennen en daar simpele oplossingen voor weten te vinden. Inderdaad: elk vakgebied zou door die bril eens naar z’n eigen functioneren moeten kijken en onderzoeken waar de werkelijke in plaats van gecreëerde behoeften liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *