Vrolijke start van de Snuffelmuizen Academie

De happening begint met de huldiging van de schepper van de Snuffelmuis, Els Visser door de bedenker van de Snuffelmuis, Harold Janssen. Zie hun boekje.

Daarna houdt de Decaan van de Academie, Henk Hogeweg een erg fraai verhaal over de bedoeling, de ambitie, de onderwijskundige visie (dat soort dingen, weet je wel) van de Academie.

Daarna gaan we drie groepen uiteen. Ik neem deel aan de groep die elementen van de cursus Kantelen van de Academie formuleert, geïnspireerd door het verhaal van Jaap Peters over de oprichting van de Stichting Familiehulp vanuit het faillissement van de TSN groep met behulp van Buurtzorg. Hieronder het resultaat,
– in blauw de suggesties van de eerste groep van drie deelnemers aan de middag,
– daarna in groen aanvullingen van drie anderen,
– tot slot in rood aanvullingen vanuit Jaap zijn tweede deel van zijn verhaal:

20160513_155247_resized kopie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Esther Barfoot stelt ons daarna in staat om een activistische Poster te maken, de mijne geinspireerd door de cafe-sessies aan het begin van het daadwerkelijke begin van de Stichting Familiehulp: met een pilsje vanuit het hart met elkaar aan de slag !

Tot slot reiken Decaan Henk en Knuffelmuis Magnificus Harold aan alle aanwezigen een Ik was erbij uit, in oude taal: een certificaat van deelname.

Een veelbelovende start van de Academie!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *