Cooperatie Boomker boeken: Rijnlands economisch denken en doen

2015 12 11 Coop Boomker boeken Knipsel 2Vrijdag avond 11 dec 2015 hebben de drie schrijvers Jurriaan Cals, Henk van de Steen en Sjaak Evers de gelegenheid om hun boek Da’s toch logisch, over en voor Rijnlandse doeners te introduceren in de Coöperatieve boekhandel Boomker in Haren. Een mooi setting: een kring van 12 mensen.

Sjaak Evers introduceert Angelsaksisch versus Rijnlands op macro (samenleving) en meso (organisatie) niveau, met behulp van een aantal boeken. Da’s toch logisch is het eerste boek over Rijnlands op micro (individueel) niveau.

Jurriaan Cals en Sjaak Evers interviewen Marius van der Pas, waarbij de overige aanwezigen naar zijn verhaal kijken door de Angelsaksische bril (de ene helft) en de Rijnlandse bril (de andere helft). Marius is in de Angelsaksische bril: CFO, Chief Financial Officer, in de Rijnlandse bril: boekhouder van de boekhandel!

De boekhandel is van de Harense gemeenschap. 105 klanten namen de boekhandel over in 2014. Daarmee is de Coöperatie Boomker de enige boekhandel in Nederland, waar klanten eigenaar van zijn. En dus is het behoud op lange termijn van een kwaliteits-assortimentsboekhandel prioriteit nummer één! De coöperanten en dus klanten willen vooral boeken zien: een breed en actueel assortiment.

De leden hebben een Bestuur dat hen vertegenwoordigt. Ilona is de bedrijfsleidster, staat (met haar team) in de winkel. Ze staan voor: klanten adviseren en kunnen leveren ! Ilona is degene die (met haar team) de dagelijkse praktijk en de klanten ervaart, zij is degene die het weet, die het mag zeggen, waarbij het Bestuur namens de leden met haar meekijkt. Marius ‘ontzorgt’ Ilona op financieel en logistiek gebied, informeert en adviseert het Bestuur op financieel en logistiek vlak.

Er lijkt mij in de Coöperatie Boomker boeken een mooie balans gevonden tussen klanten, medewerkers en financiers, een basis voor een goede toekomst !

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *