DeLimes Netwerkmiddag Zeeland op 5 oktober 2015 in Goes

DeLimes Netwerk Zeeland: bijeenkomst  bij ZLM Goes

ZLM Verzekeringen in Goes is een onderlinge verzekeringsmaatschappij die oorspronkelijk is opgericht voor en door agrariërs. Inmiddels is het een gerenommeerde verzekeraar voor iedereen met een op z’n minst bijzondere filosofie. Je hoort in de organisatie weinig of niets over strategie en toekomstplannen. Ze maken zich er vooral druk over de vraag hoe ze hun klanten het beste kunnen bedienen. Dat doen ze vanuit de gedachte dat dit alleen kan lukken als ze tevreden medewerkers hebben, dus die staan voorop.

In 2010 verscheen er in de US een bestseller met als titel ‘Employees First, Customers Second’ van  de auteur Vineet Nayar. Zijn insteek was dat tevreden medewerkers een voorwaarde zijn voor tevreden klanten. Dit boek had dus ook in Zeeland geschreven kunnen worden. Sinds jaar en dag leven ze bij ZLM met dit uitgangspunt en het legt ze geen windeieren. De winst is al jaren hoog; de klanten stromen toe en dat niet alleen; ze geven de hoogste scores voor de dienstverlening van de ZLM.

Een gevolg was dat de organisatie in 2014 zowel de titel ‘Beste verzekeraar‘ als ‘ Beste werkgever(onder de 1000 werknemers)  in de wacht sleepte.  Dat laatste is nog extra bijzonder omdat de tevredenheid  van de medewerkers niet afhangt van een P&O afdeling. Die hebben ze namelijk niet bij  ZLM.  Dit vanuit het motto; “ Als iedereen doet wat hij moet doen, dan hebben we geen stafafdelingen als HR nodig!

Het kan dus bijna niet anders of bij ZLM moeten Rijnlandse invloeden te vinden zijn. Daar gaan we met elkaar dan ook over spreken tijdens deze netwerkbijeenkomst. De directie van de ZLM is gastheer en ze zien er naar uit om met ons het gesprek aan te gaan en samen te filosoferen over diverse organiseervraagstukken.

Datum: Maandag 5 oktober 2015

Tijd: 13.30 – 17.00 uur

Locatie: ZLM, Cereshof 2, 4463 XH GOES

Gastheren: Bram de Jonge en Marinus Schroevers, directie ZLM

Organisatoren: André de Korte, Sonja Nossent en Bert Schollema, Trekkers DeLimes Netwerk Zeeland

Kosten & aanmelden: Een mailtje naar Carona de Groot is genoeg: [email protected].

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *