Boeiende netwerkmiddag/publicatie

Afgelopen vrijdagmiddag was de boeiende DeLimes Netwerkmiddag/boekpresentatie in Baarn, gekoppeld aan de afsluiting van de 16-de Rijnlandweek.

Deze keer nemen deelnemers aan de Rijnlandweek het initiatief aan het begin van de middag. We horen een paar columns die deelnemers maakten halverwege de week. Ik hoop dat die ergens openbaar worden; het zijn prachtige en eerlijke bekentenissen van mensen, inkijkjes in wat er in hen omgaat, in lijn met Saskia Prins (overigens deelnemer deze week) in haar column in (het helemaal prachtige) Da’s toch logisch.

TussentijdVervolgens mogen we aan de slag met een van de basisplaatjes van het Rijnlandse, vanuit de chaos- en complexiteitstheorie, het plaatje van de Tussentijd, met de boven- en de onderstroom in chaos en met het kruis er in, om verder structuur te brengen in chaos, met de 4 kwadranten. We mogen er begrippen een plaatsje in geven, vervolgens de organisaties waar we werken en vervolgens onszelf. Esther Barfoot (van de activistische communicatie van DeLimes, deze week ook deelnemer) gaat erover in gesprek met de aanwezigen.

Deel 4 e-reeksDan volgt de presentatie van de 4-de uitgave in het kader van de e-reeks van Rijnlandse publicaties: Rijnlands transformeren, van Hans Uijen. Fraai mede met behulp van de App Socrative Student. We mogen allemaal aangeven wat onze keuze is uit de mogelijke antwoorden op een aantal gestelde vragen. Esther gaat er weer over in gesprek. Als laatste mag dan Hans steeds.

Parallel aan een en ander ontmoeten we bekenden en nieuwe mensen, praten we bij en leren we. Boeiend om van Helma Ton te horen over Inside Dialogue of Insight Dialogue, op Boeddhisme gebaseerd maar ook zonder dat bijzonder heilzaam: aandacht voor wat er in jezelf opkomt en tegelijk aandacht voor de interactie met de ander.

Dank aan iedereen !!

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *