Maarten van Rossem over Rijnlands

Dankzij Alex Bezemer hebben we zicht op De illusies van het Rijnland, een artikel van Maarten van Rossem op zijn website: www.maartenonline.nl. Angelsaksisch en Rijnlands zijn wat hem betreft twee vormen van neoliberalisme !

Van Rossem verwijst wel naar Michel Albert zijn Capitalism contre Capitalism, niet naar een belangrijke bron voor onze kijk op de geschiedenis van het Rijnlandse: het proefschrift waarop de Franfurter Algemeine Zeitung economiehistoricus Philip Plickert in 2008 (summa cum laude) gepromoveerd is.

Van Rossem zet zijn sociaal-democratie tegenover de twee vormen van neoliberalisme. Bijzonder dat PvdA kamerlid Henk Nijboer wel steeds meldt dat zij voor het Rijnlandse model zijn.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *