‘Klein binnen groot. Rijnlandse wendbaarheid in complexe situaties’

Beste mensen,

Gisteren is het derde ebook uit de Rijnlandreeks van mijn hand uitgekomen, de titel is ‘Klein binnen groot. Rijnlandse wendbaarheid in complexe situaties’. Het gaat over onderwerpen als ‘zelfsturende teams’, klein binnen groot’, ‘klein buiten groot’, ‘netwerken en netwerkregie’, ‘omgaan met complexiteit, ‘up front acteren’. Het lijkt alsof we een nieuwe wereld zijn binnen getreden, maar in werkelijkheid zijn dit onderwerpen waar al eeuwenlang m.n. in militaire organisaties mee wordt geworsteld. Daarom heeft zelfs Philip de Stoutmoedige (15de eeuw) een (kleine) rol in het boek, naast een selectie aan filosofen en management goeroes en de lessen van m.n. het Pruisisch Duitse leger. Waar het op neer komt is dat een aantal goede Rijnlandse waarden van vakmanschap, vertrouwen en verbinding de basis vormt voor het wendbaar en effectief functioneren van teams. Hoe beter zij functioneren des te effectiever zijn de netwerken waarbinnen ze actief zijn. Dat gaat natuurlijk niet zomaar: er is een aantal randvoorwaarden waaraan de organisatie, het management en de medewerkers moeten voldoen wil men wendbaar zijn en blijven in complexe situaties. Het is geen modieuze ‘quick fix’, maar de revenuen zijn de moeite waard: aantoonbaar betere teamprestaties en een hoger rendement voor de organisatie. En een organisatie die ‘fit voor de toekomst zijn’ is, welke toekomst dan ook.

Het boek is te bestellen via managementboek. Veel leesplezier!

Met vriendelijke groet,

mr drs Jaap Jan Brouwer

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *