DeLimes Netwerkmiddag 9 mei ’14 Zwammerdam: Story Telling

Story Telling
Een Onverwachte Reis
De verbindende kracht van een goed verhaal.
De wereld is complex en levert ons een tsunami aan informatie, die niet altijd overzichtelijk aan ons wordt voorgelegd. We hebben verhalen nodig om samenhang aan te brengen in die informatie. Onze levenservaringen leveren aansprekende verhalen op die mensen direct raken. Ze bevatten levenslessen en inspiratie waar anderen aanwijzingen in kunnen vinden voor een volgende stap of zelfs een nieuwe koers op hun levenspad.

Het belang van Story Telling, verhalen vertellen, wordt door steeds meer mensen ingezien. Een goed verhaal bezit geweldige mogelijkheden, bijvoorbeeld om kennis over te dragen, een product te verkopen of het imago op te poetsen. Verhalen kunnen ook de verbindende factor zijn bij verander- of zingevingsprocessen, of bij het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen.

Eric van der Steen schetst het landschap van story telling en hoe je het kunt inzetten, waarbij er beroep wordt gedaan op de wijsheid van co-creatie.

En natuurlijk gaan we samen verhalen maken. Persoonlijke verhalen, verhalen over aan werk gerelateerde thema’s, het kan allemaal. Op speelse wijze ontdekken we hoe je een goed verhaal kunt vertellen, waardoor het aan kracht wint en het mensen kan raken en verbinden.

Eric van der Steen is acteur, Voice Dialogue Facilitator en Storyteller. Hij leerde het vak van en beroemde verhalenverteller uit Mali. Eric runt een hedendaags theatercircus en speelt in Nederlandse schouwburgen. Hij geeft workshops story telling, non-verbale communicatie en teambuilding. Eric schrijft, creëert en speelt theatervoorstellingen en Corporate Story Events vanuit de vraag : Whats your story? Een leidende vraag in het procesmatig werken met mensen en organisaties.

Praktische informatie:

Locatie: Nutsgebouw, Brugstraat 2, Zwammerdam
Datum: vrijdagmiddag 9 mei 2014, inloop vanaf 13.30 uur, programma 14.00-17.00 uur
Deelname kost zoals altijd 1 mailtje aan [email protected]

Daarna blussen we zoals gewoonlijk (op eigen kosten) af in dorpskroeg Het Gezwam.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *