M&C De Nieuwe Gemeente

Het blad M&C, Management en Consulting, aflevering 1 van 2014 heeft een Special: De Nieuwe Gemeente.

Vreemd genoeg valt een boeiend interview met een Wethouder van Rotterdam (Marco Florijn) buiten de special. Interessant is bijvoorbeeld hoe hij het klantperspectief van de Sociale Dienst draait: een klant wil je houden, een uitkeringsgerechtigde wil je niet, een werkgever wil je wel houden !?

De Special bestaat uit elf artikelen. Ze zijn wat mij betreft lang niet allemaal interessant, ze zijn nog al eens een bruggetje naar iets interessants !

Boeiend vind ik Versnellen door tijd te nemen, van Gemma van der Ploeg van KaapZ, met 3 interessante figuren en een informatieve tabel van de beweging die het Rijk in gang wil zetten. Lang geleden had ik het op deze Weblog al eens over Future Search.

Puzzelen zonder eindplaatje leidt mij naar Hans Vermaak met een prachtig nl. verhelderend verhaal over de Jeugdzorg. Hij haalt uit elkaar wat er allemaal in speelt, met een onderscheid tussen primair, secundair en tertiair proces, waarbij hij eindigt met een viertal valkuilen, met uitglijders én deviezen. Hij zegt wat mij betreft zeer behartigenswaardige dingen, over communicatie, over eigen kracht, vraag- en aanbodsturing, ruimte voor de professional, etc.. De handout.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *