Waarom er geen bankiers in de gevangenis worden gestopt

Aardig artikel over de vraag waarom er geen bankiers in de gevangenis worden gestopt.

www.bloomberg.com/news/2013-11-17/why-no-bankers-go-to-jail.html

Vooral punt 4 vind ik interessant:

[…]  Most U.S. jurisdictions, Rakoff explained, require evidence of at least one crime by a manager to prosecute a company. If that can be proved, why not prosecute that person instead? Corporate executives, he said, love deferred prosecution agreements. Even if they require companies to pay hefty fines and adopt expensive reforms, they spare executives from investigation — and jail sentences. Going after companies is “technically and morally suspect,” Rakoff said.

Dat laatste punt sluit prachtig aan bij onderstaande parodie, en ook bij vroegere uitspraken van Jaap Peters over de “Vennootschap met beperkte aansprakelijkheid” versus de niet-bestaande “Vennootschap met Volle Verantwoordelijkheid” (als ik me goed herinner).

http://boingboing.net/2012/07/11/tom-the-dancing-bug-accused.html

Groet,

Martin Swinkels

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *