Ontwikkeling en prestaties van de Nederlandse markteconomie en BINT

Ik ben geabonneerd op het tijdschriftje van SMO. Zij stuurde me vorige week: “Variaties in kapitalisme: Ontwikkeling en prestaties van de Nederlandse markteconomie in de twintigste eeuw”. Historisch overzicht van vormen van kapitalisme in Nederland. Verwijzing naar Rijnland en Hall en Soskice. Conclusie dat de Nederlandse economie zich vanaf 1985 ontwikkeld heeft tot een ‘liberal market economy’. Economische resultaten zijn niet slecht; wel minder R&D. Zie http://smo.nl/2013/

Het boekje heeft te maken met het ‘onderzoeksproject BINT’. Zie http://www.bintproject.nl/. Dit is een project van Nederlandse ‘bedrijfs-historici’. Interessant. Zij onderzoeken de thema’s waarin wij -vanuit een Rijnlands perspectief-  in
geïnteresseerd zijn. Ook wat mensen van TUE bij betrokken..

Met hartelijke groeten,
Nol Hovens

lenteregens
het dorre gras
kleurt groen
04-’13

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *