Troje voor Improviseren in de 21-ste eeuw

Gister was er een heel mooi Festival in het mooie Polanentheater in Amsterdam vanwege het 15 jarig bestaan van Troje, het samenwerkingsverband nu van Alieke van der Wijk en Henk van der Steen, voor Improviseren in de 21-ste eeuw. Zeer gevarieerde activiteiten (waar de 25 workshops maar een deel van waren) in een omgeving, die nog kleurrijker en inspirerender gemaakt was dan hij normaal al is. Troje waardig en Troje liet zich dus formidabel zien !

– Van Harold Janssen en Jaap Peters mocht ik nog weer eens de essentie van de Rijnlandse omkering resp. de hen inspirerende wereld horen brengen + alles in zijn context en zo. En over Capoeira geleerd !

– Alieke van der Wijk mocht ik horen over improviseren, over kunnen, mogen en durven improviseren, wat dan wendbaarheid, veerkracht en verbinding oplevert.

– Zelf mocht ik met Willemijn Brouwer en Jurriaan Cals brengen uit het boek over Rijnlandse doeners, dat we met Henk van der Steen aan het maken zijn. Je kunt ervoor kiezen om bij je eigen waarden en passie te blijven; Rijnlandse doeners doen dat, bewust of onbewust.

– Henk Hogeweg zette me op het spoor van Fabrica sin Patron, fa-sin-pat, fabrieken zonder baas.

– Wiko Vlasblom en Valerie Thiry-Roos van het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) hielden een authentiek verhaal over hoe effectief dienend leiderschap improviseren vergt !

– Het slot was een geïmproviseerde voorstelling, een mooi voorbeeld van voorbereid improviseren op het thema dat de aanwezigen aanreikten, Superhero.

Heel mooi en gedenkwaardig alles bij elkaar ! Dank aan Alieke & Henk. Ik wens hen heel succes met hun zaken, heb er tegelijk alle vertrouwen in, vanwege hun vakmanschap en hun netwerk/verbindingen !

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *