DeLimes West Netwerkmiddag 17 mei: Is er toekomst voor ‘stafdiensten’?

Er is behoefte aan nieuwe duidelijkheid over de rol, functie en positie van stafdiensten.

Lijnorganisaties worden groter en huren specialisten in om de lijn bij te staan. Specialisten krijgen een dienstverband en worden ‘intern adviseur in de rol van expert’. Er wordt een afdeling gevormd van interne adviseurs. ‘De lijn’ gaat vervolgens meer ondersteuning vragen. Of: interne adviseurs achten lijnmanagers onvoldoende competent en gaan steeds meer taken overnemen. Zo ontstaat de ‘intern adviseur in de rol van handlanger’. Maar … handlanger van wie? Van het bestuur, de directie, het managementteam, de manager van de eigen afdeling?

In een verwoede poging om een zinvolle rol te vervullen willen stafmedewerkers in grotere organisaties ‘businesspartner’ worden, d.w.z. partner van het bestuur of van het management. In organisaties die zich kleiner willen gaan organiseren, bijvoorbeeld in zelforganiserende teams, willen de stafmedewerkers juist partner van de professional worden.

Je hebt vast al een beeld van de rol van de staf in een organisatie! Een goed voorbeeld, een situatie waarvan je vindt dat het anders zou moeten en/of een gewenste situatie. De vraag waarop wij met jullie antwoorden willen vinden is:

Stel, jij krijgt de vraag een ‘organisatie’ te faciliteren bij een verandering in jouw rol van adviseur, procesbegeleider, interim manager of iets dergelijks. Hoe zou jij in die opdracht willen samenwerken met stafmedewerkers, specialisten of interne adviseurs?

Meer achterliggende gedachten vind je in bijlage 1: ‘Is er toekomst voor ‘stafdiensten’ en in bijlage 2: een artikel van Geert Berghuis.

Datum: 17 mei 2013 aanvang 14.00 uur – 17.00 uur, inloop vanaf 13.30 uur

Locatie: De Schuilkerk, Zwammerdam in de achtertuin van Molenstraat 8.

Deelname: is gratis en kost slechts een mailtje aan [email protected]

Met vriendelijke groet,
Carona de Groot
Secretaresse DeLimes
tel. 0172-630490

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *