Es lebe die europäische Republik!

Manifest voor de oprichting van een Europese Republiek vind ik een bijzonder artikel in de Volkskrant van afgelopen zaterdag. Helaas is het niet electronisch toegankelijk op de website van de Volkskrant. De oorspronelijke Duitse versie van het artikel in de Frankfurter Allgemeine is gelukkig wel beschikbaar.

Mijn referentie is De Europese Droom van Jeremy Rifkin. Ik vat het boek samen in het schema hierbij:

Rifkin beschrijft zeer helder, prachtig de ontwikkeling van Europa en de VS op 3 gebieden vanuit het verleden naar de toekomst toe, stelt fraai dat de Europese Droom naar de toekomst toe meer perspectief biedt dan de American Dream.

Het Manifest sluit geheel aan bij het tweede spoor van Rifkin en bij diens enthousiasme over de toekomst van Europa.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *