Uitnodiging DeLimes Netwerkmiddag Oost in Dalfsen op 12 april 2013

Hierbij ontvangt u de uitnodiging voor de Netwerkmiddag in Oost op 12 april a.s. Aan deze middag kunnen maximaal 35 personen deelnemen!
Aanmelden kost uitsluitend een mailtje aan het secretariaat. Als u zich al aangemeld heeft hoeft dit niet nogmaals.
Fijne Paasdagen en vriendelijke groet,
Carona de Groot, secretaresse DeLimes

Op vrijdag 12 april 2013 vindt de DeLimes Netwerkmiddag Oost plaats op biologische boerderij Landjuweel De Hoeven in Dalfsen.

Deze middag heeft als thema: “Rijnlandse leiderschap-lessen van de koude grond”

Dat de wijsheid uit het oosten komt weten we al lang. Op deze middag ervaar je de – Rijnlandse – boerenwijsheid uit Dalfsen (het Midden-Oosten). We zijn te gast op de biologische boerderij Landjuweel de Hoeven. Je ontdekt dat een biologische boerderij een – van nature – Rijnlandse organisatie is. De groei- en ontwikkelingsprocessen van de medewerkers (in dit geval: de gewassen) staat centraal. Hier geldt de kracht van diversiteit: er zijn wel 40 verschillende type medewerkers (in dit geval planten). ‘Fouten’ (onkruid) worden in deze organisatie niet uit het systeem gegooid, maar op de composthoop. Waarna de compost weer basis is voor groei. In deze organisatie groeien de medewerkers (planten) van de geleerde fouten.

Een biologische boer is, als geen ander, in staat om te gaan met de dagelijkse wisselende (weers)omstandigheden. Wat gebeurt er op een biologische boerderij zonder het te ‘managen’; hoe ga je om met onkruid (oftewel: lastige collega’s)?, hoe ga je om met de complexiteit in het dagelijkse werk? hoe creëer jij een stevige en gezonde basis voor jouw werkomgeving?

Tijdens een interactief programma ga je op zoek naar de Rijnlandse principes van deze organisatie en vertaal je die naar je eigen organisatie Kortom een plek om inspiratie op te doen voor jezelf en jouw (Rijnlandse) organisatie. Onze gastheer is Oscar Jansen. Samen met de manager van de koeien, boer Thijs, en de manager van de tuinderij, tuinvrouw Christa laat hij je de Rijnlandse principes en praktijk van de biologische boerderij ontdekken.

Deelname aan de Netwerkmiddag is gratis en kost slechts een mailtje aan [email protected] echter het maximale aantal deelnemers is 35!

Aanvang 14.00 uur, inloop vanaf 13.30 uur.
Locatie: Landjuweel De Hoeven, Middenweg 4, 7722 XK Dalfsen.
Afsluiting 17.00 uur.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *