DeLimes Zuid Netwerkmiddag: 8 maart: Het DNA van Oerle zichtbaar gemaakt

Oerle is een van de vier gemeenten/kerkdorpen die in 1921 zijn gefuseerd tot de gemeente Veldhoven. Inmiddels zijn er 7 wijken bijgebouwd. De kant van Eindhoven kun je een stedelijk gebied noemen.

Oerle ligt aan de kant van De Kempen, daar is het nog landelijk. En dat is naar alle waarschijnlijkheid er de oorzaak van dat Oerle het dorpse karakter heeft kunnen behouden.

Als wijk van de Gemeente Veldhoven heeft Oerle er stevig aan moeten trekken om dit karakter een eigen gezicht te geven, zodat de dorpse gemeenschap als zodanig zichtbaar en beleefbaar blijft. Dit heeft geleid tot het formuleren van een aantal projecten waarvan er in december 2012 een aantal zijn opgeleverd en er staan er nog een aantal op stapel.

Op vrijdagmiddag 8 maart 2013 kunnen de Rijnlanders kennisnemen en uitdiepen van wat er de afgelopen 10-15 jaar is gebeurd om dit voor elkaar te krijgen.

Jos van Haren, secretaris van het wijkplatform, zal toelichten wat er zoal is gebeurd, hoe men het initiatief heeft vastgehouden en hoe men voldoende invloed heeft weten uit te oefenen.

Na de lezing gaan we wandelen en kijken wat er is gerealiseerd. Jos en andere leden van het wijkplatform beantwoorden graag onze vragen, maar zij hebben ook vragen aan ons.

Locatie: Dorpscentrum d’Ouw School, Oude Kerkstraat 18, 5507 LC Veldhoven
Ontvangst vanaf 13.30 u, start om 14.00 uur.
Afronding om 17.00 uur, behalve voor degenen die nog even willen doorpraten.

Uw deelname is gratis en kost uitsluitend een mailtje aan [email protected]

Uw gastheren: Jan Tops, Sjaak Evers, Poul Bakker, Loes Vialle, Rob Lommerse, Dries van Gemert en Jan Snelders.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *