Uitnodiging 1e Netwerkmiddag DeLimes Zeeland 8 februari 2013

Eerder als gebruikelijk ontvangt u hierbij een uitnodiging voor de volgende Netwerkmiddag van 8 februari a.s.. Deze zal dit keer zowel in het Noorden van het land, bij Fred Hendriks, als bij het nieuwe Netwerk in Zeeland gehouden worden. Vandaar! De uitnodiging voor Noord volgt volgende week. Aanmelden kan zoals gewoonlijk bij mij en aan deelname zijn geen kosten verbonden.
Namens de organisatoren graag tot 8 februari.
Met vriendelijke groet,
Carona

Uitnodiging  Startbijeenkomst  DeLimes Netwerk Zeeland
Datum: 8 februari 2013
Tijd: 13.30 -17.30 uur
Locatie: Centraal kantoor Juvent, Park Veldzigt 43 te Middelburg

Geachte relatie,
Met veel plezier nodigen wij u uit voor de Startbijeenkomst van het DeLimes Netwerk Zeeland. DeLimes is een organisatie die als doel heeft het verspreiden en implementeren van het gedachtegoed over Rijnlands Organiseren.

Rijnlands  Organiseren
Het Rijnlands Organiseren is een fenomeen dat zich de laatste jaren heeft ontwikkeld tot een innovatieve methode van organiseren die veel meer aansluit bij de kern van mensen dan haar tegenhanger, het Angelsaksische organisatiemodel. Het laatste model is ons het meest bekend. De kenmerken ervan zijn o.a. hiërarchische afstand tussen management en medewerkers, top-down beslissen en organiseren, scheiding tussen de mensen die denken en de mensen die doen en afrekenen op targets en prestaties.

Rijnlands Organiseren  is daaraan tegenovergesteld. De werkwijze is gebaseerd op drie principes: vakmanschap, vertrouwen en verbinding. Men gaat uit van samen ontwikkelen en groeien, zelf regisseren en beslissen over je eigen werk, trots op je werk en je organisatie, co-creatie en organisch ontwikkelen in plaats van ‘planned change’.  In een aantal publicaties  heeft o.a. Jaap Peters prachtig uitgelegd hoe dat precies in elkaar zit. Zijn bestsellers “Intensieve Menshouderij” en “Bij welke reorganisatie werkt u?” zijn inmiddels topics in de Nederlandse managementliteratuur.

De grondleggers van het Rijnlands Organiseren in Nederland, Jaap Peters en Harold Janssen, werken vanuit open verbinding met iedereen die aan wil sluiten. Dat heeft ertoe geleid dat er op verschillende plaatsen in Nederland florerende netwerken zijn ontstaan waar de deelnemers kennis delen en van elkaar leren. Ook in Zeeland is de tijd rijp voor zo’n netwerk.  Omdat we in u ook een vernieuwende denker/organisator zien, mag u deze middag eigenlijk niet ontbreken. We hebben een mooi programma voor u in het vooruitzicht.

Jaap Peters en Harold Janssen zijn aanwezig en zullen deze middag zelf een deel van het programma invullen. Daarnaast zal Karin Smit een presentatie verzorgen over het Rijnlands Organiseren  bij Juvent. Zoals gebruikelijk bij DeLimes-netwerkbijeenkomsten zal u als deelnemer ook actief participeren in de invulling van het programma. Uiteraard met de bedoeling dat we vooral leren en elkaar inspireren met originele opvattingen en ideeën.

We hopen dat deze eerste ervaring zo positief is, dat u zich daarna aansluit bij ons netwerk. In 2013 gaan we, met nog 2 netwerkbijeenkomsten, serieus aan de slag om ook Zeeuwse organisaties sterker en mooier te maken.  Hierbij ons programma. Uw deelname kunt u doorgeven aan Carona de Groot, secretaresse van DeLimes: [email protected]. We zien u graag op 8 februari in Middelburg.
 
Mede namens Jaap Peters en Harold Janssen – DeLimes,
Karin Smit, André de Korte & Sonja Nossent

Met vriendelijke groet,
Carona de Groot
Secretaresse DeLimes
tel. 0172-630490

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *