Organisaties mooier maken: gezocht organisaties voor gratis incompany workshop

Een mooie kans van Steven de Groot en Mathieu Weggeman om eens anders te kijken naar je organisatie en daar andere inzichten (met alle mogelijkheden en effecten vandien) aan over te houden ! Als we blijven doen, wat we altijd al deden, dan krijgen we wat we altijd al kregen, en dat past soms niet meer in onze veranderende tijden, toch … Zij schrijven ons:

Biedt een esthetisch perspectief op organisaties een vruchtbare manier van ondernemen? Kan een organisatie op een mooie wijze mooie dingen doen (productieschoonheid x schoonheidsproductie) naar analogie van op een goede wijze goede dingen doen (efficiency x effectiviteit)?

Deze verwonderingen waren de aanleidingen voor Steven de Groot om in 2009 promotieonderzoek naar de rol van esthetiek in werk en organisaties te starten
aan de TU/e onder leiding van prof. Mathieu Weggeman.

Werk en organisaties waarin men schoonheidservaringen heeft blijken betekenisvol en leiden tot werkplezier, emotionele verbondenheid, flow-ervaringen, een gevoel van eigenaarschap en trots bij medewerkers. Medewerkers ervaren schoonheid (en lelijkheid) in onder andere organisatie-aspecten als samenwerking, de samenhang der dingen in de organisatie, rituelen en de organisatiemissie, -doelen en –filosofie. Opmerkelijk is dat het proces van esthetische ervaring in organisaties veel overeenkomsten vertoont met beschouwing van de kunsten en met ontwerpdisciplines zoals architectuur en productontwerp, waarin esthetische waarde (esthetiek) vanzelfsprekend onderdeel is van het ontwerp.

Om een aantal onderzoeksresultaten te testen organiseert Steven de Groot in het voorjaar van 2013 een aantal GRATIS Incompany workshops van een dagdeel. Wilt u weten hoe mooi uw organisatie is en waardoor? Wilt u weten hoe uw organisatie mooi(er) kan worden? Benader hem voor deze gratis workshop: [email protected].

Meer info: lees het boek ‘Goed door mooi’ of bezoek de site http://www.schoonheidinorganisaties.nl/.

Zegt het voort, zegt het voort, mail het voort, mail het voort, twitter het voort, twitter het voort

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *