Volkskrant, 2012 week 24:

Dinsdag, 12 juni 2012:
Politici zaaiden het anti EU-sentiment, van Uwe Arnold, een uit Duitsland afkomstige jurist, die sinds 1997 in NL woont, over de overdracht van nationale bevoegdheden naar Brussel. Leerzaam om te lezen dat in Duitsland de staatkundige verhoudingen anders zijn dan in NL.

Donderdag, 14 juni 2012:
Politicologe bracht vernieuwing in economie dankzij frisse blik, vanwege het overlijden van Nobelprijswinnares Elinor Ostrom. Jaap Peters wees mij/ons eerder op haar (interessante) inzichten over het (zelf)bestuur over collectieve goederen.

Zaterdag, 16 juni 2012:
‘Teveel heren op leeftijd denken: dat toezicht doe ik er wel even bij’, n.a.v. een nieuw boek van Rienk Goodijk, die we kennen van zijn eerdere publicatie: Herwaardering van Rijnlandse principes;
Het moet echt anders, een interview met Willem van Leeuwen, net als het nieuwe boek van Rienk Goodijk ook over toezicht !
‘Meer specialisatie, dat is al eeuwen bezig’, een interview met wetenschapshistoricus John Pickstone, over de Franse, de Industriele en de Wetenschappelijke revolutie, waar Rifkin ook over schrijft in de Europese Droom.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *