DeLimes Noord, 29 juni: Noord-Europa als rolmodel

In samenwerking met het Kenniscentrum Ondernemerschap van de Hanzehogeschool in Groningen presenteert DeLimes Noord: Noord-Europa als rolmodel.

Privatisering, bankencrisis, korte-termijn winsten, roep om flexibilisering, afbraak van overlegorganen als SER en bedrijfschappen, bedrijven die steeds meer gebruik maken van zzp-ers en flexibele arbeidskrachten. Symptomen van het neoliberale en Anglo-Amerikaanse denken dat in Europa de laatste decennia voortwoekert. In hun boek “Noord-Europa als rolmodel, succesvol ondernemen in een globaliserende economie” stellen Nol Hovens, Frank Jan de Graaf en Herman Blom dat deze denkwijze tekort schiet.

Op vrijdag 29 juni presenteren ze hun boek en willen ze met aanwezigen in gesprek gaan over onderwerpen zoals:
– Wat kan Nederland (maatschappij en bedrijven) leren van Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland?
– Hoe kan een Rijnlandse benadering organisaties helpen bij de inzet nieuwe ontwikkelingen zoals social media en het nieuwe werken
– Hoe zie Polderen 3.0 er uit?

Als je over deze onderwerpen meer wilt horen, mee wilt denken en mee wilt praten ben je van harte welkom op 29 juni van 14.00-17.00 uur op de Hanzehogeschool in Groningen, room I018, I-gebouw, International Business School, Zernikepark 7, Groningen. Deelname kost zoals altijd niet meer dan een mailtje aan [email protected]

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *