Adenauer

Uit de Financial Times Business Education van 14 mei 2012:
een fraaie ‘history lesson’ (met dank aan Piet Moerman).

Slechts een toevoeging: Erhard ontbreekt; Adenauer kon schitteren samen met anderen, zoals het altijd gaat. Dahrendorf sprak al over de ongeevenaarde evenwichtskunstenaar Erhard. We weten inmiddels ook van Plickert bijvoorbeeld: Een grote hulp was een positief contra-expertise rapport van Röpke, geschreven op vraag van Adenauer.  Onder de titel Is de Duitse economiepolitiek de juiste ? verdedigde Röpke Erhard’s politiek. Hij spreekt over
– een succes dat zijn weerga in de economie geschiedenis niet kent !
– Buitenlanders, die naar Duitsland terugkeren spreken van een Wonder.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *