Nieuwe website Slow Management

Slow Management, het kwartaalblad dat Stilstaat bij organiseren, heeft een nieuwe website. Alle content uit oude edities van Slow Management staat online.

Vijf jaar bestaat het in juni a.s. als het 21ste nummer verschijnt. Lekker op je gemak doorheen bladeren en lezen – op de bank met een kop koffie of een wijntje – daar is het kwartaalmagazine Slow Management eigenlijk voor bedoeld. Analyses met enige diepgang, ruime reportages in woord en beeld en interviews waarin mensen ook echt aan het woord komen. Een ‘boekazine’ eigenlijk, een boek in de vorm van een blad, of een blad in de vorm van een boek. En dat alles in een fraaie, glossy opmaak met prachtige foto’s. ‘Een andere kijk op organiseren’ luidt de ondertitel, en om die andere kijk tot je door te laten dringen is het nodig om er even goed bij stil te staan.

Maar ook Slow Management ontkomt niet aan de geest van de tijd, en dus is er nu een nieuwe website. Bijna een contradictio in terminis. Maar hét grote voordeel is natuurlijk dat alle artikelen uit de voorgaande jaren nu terug zijn te vinden, zij het zonder het mooie layout-jasje. Bij het nalezen over thema’s als Rijnland, Vakmanschap of Vertrouwen blijkt de kracht van Slow Journalism: heel veel content is nog steeds actueel, ondanks de snelheid van internet.

www.slowmanagement.nl

Over Slow Management
Slow Management keert zich af van al te kille, modelmatige methoden van organiseren die puur gericht zijn op efficiëntie, outputbeheersing en korte termijn winst en die daardoor vaak doorslaan in een overdaad aan regels en controlemechanismen. Slow Management bepleit hernieuwde aandacht voor kwaliteit, diepgang, vertrouwen en authenticiteit. Gaat op zoek naar nieuwe vormen van organiseren met waardering voor vakmanschap, voldoende autonomie voor professionals, aandacht voor diversiteit, en behoud van de menselijke maat. Om de bekende Canadese organisatiekundige Henry Mintzberg te citeren: ´I´m not a human resource, I´m a human being!´

Slow Management start bewust niet vanuit de theorie of de bedachte werkelijkheid van de manager, maar vanuit het hier en nu, vanuit de praktijk van de werkvloer. Slow Management staat dicht bij de dagelijkse uitvoering en gaat op zoek naar interessante en vernieuwende personen, initiatieven en organisaties. In een toegankelijke mix van diepgaande interviews, scherpe analyses, verrassende reportages en puntige columns en opinies.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u mailen naar [email protected]

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *