Stop de Amerikanen (2)

Over Stop de Amerikanen gesproken: een recent artikel over de U.S. plannen en praktijken om op Angelsaksische wijze ook het onderwijs aldaar onder neoliberale dogma´s te brengen (dereguleren, privatiseren, liberaliseren, McDonaldiseren, de-professionaliseren, excel-management, etc., etc.), en vervolgens naar de verdommenis en nieuwe armoe te helpen. Zie hierbij de overeenkomsten met de Rutterechts plannen voor het onderwijs, de zorg, etc. En dan de vergelijking met Finse principes (Nordic). Hoe het ook kan, maar dan evidence-based ipv fact-free ideology-based politics.

Groeten,
Gijsbert Willenborg

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Arie Bakker schreef:

    Heb dezelfde bezorgdheid cq woede over de situatie in het onderwijs. Verschilt het “nordic” model wezenlijk van het Rijnlands denken?

  2. Sjaak Evers schreef:

    Ik denk het niet !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *