DeLimes Nieuwsbrief 29

Bezuinigen. Ben u er al uit? Het is niet ondenkbeeldig dat u binnenkort per stembusgang moet meedenken. Hoewel dat in het kennistijdperk een beetje 19e eeuws aandoende manier is. Versneld afbouwen van oude structuren en tegelijk investeren in vernieuwing is een voor de hand liggende keuze. Kennis en innovatie, daar gaat het om.

Waarderend saneren

Het concurrentievermogen vergroten door onontgonnen mogelijkheden te ontsluiten en te stoppen met activiteiten die geen waarde meer toevoegen. Daar gaat het in essentie om. Niet met de rekenmachine, maar met verbeeldingskracht en compassie. Rob Fijlstra en Henk Pijning gaan 30 maart de diepte van de ziel in, in het kader van de DeLimes lustrum-workshops. Hier staan er nog meer. Wie € 295 voor zo’n dag teveel of te weinig geld vindt, kan een gemotiveerd ander bod doen. Wie weet kan de cursusleider daarin meegaan.

Netwerkbijeenkomst

Helemaal gratis en voor niks is deelname aan de DeLimes netwerkbijeenkomst op 13 april. Hij gaat over tweetaligheid; de taal van organisaties versus de taal van organiseren. Het onderhoud aan organisaties kost altijd veel geld – organiseren is in beginsel voor niks en levert vaak veel meer op. Inschrijven kan nog, maar vol is vol.

Veranderbus

Met subsidie kunt u mee met de veranderbus die op 14 april vertrekt voor een reis van twee keer twee dagen. Als u tenminste lid bent van een OR. Ondernemingsraden spelen een steeds belangrijkere rol in veranderprocessen. Op voorwaarde dat je weet waarover je het hebt natuurlijk. Vier dagen met een Amerikaanse schoolbus door Nederland, met Harold Janssen op de bok.

Beyond MBA

Een korting van € 100 kunnen wij u geven bij inschrijving op het Go Beyond MBA event op 10 mei (kortingscode Jaap Peters). Beyond MBA richt zich op leiders van de toekomst die zoeken naar een betere balans tussen ‘purpose’ en ‘profit’, nieuwe vormen van organiseren en de consequenties voor leiderschap.

Rijnlandweek

Altijd scherp geprijsd en z’n investering immer dubbel en dwars waard is de Rijnlandweek. De tiende editie begint op 2 juli en loopt al weer aardig vol. Een week lang ondergedompeld worden in de logica van toekomstbestendig organiseren. Wie kan het zich eigenlijk veroorloven daarin niet te investeren? Schrijf dus snel in.

Expeditie IJsland

En dan is er natuurlijk nog onze expeditie naar IJsland die vertrekt op 17 augustus. De leukste manier van leren. In een land waar de toekomst al begonnen is als je er oog voor hebt. Lees ook het verslag van de reis van vorig jaar. Hoe eerder je inschrijft, hoe lager de kosten van dit cadeautje aan jezelf. Je hebt er de rest van je leven  plezier van.

Kortom, we blijven meedenken. Leuke organisaties zijn niet alleen effectiever en meer toekomstbestendig, ze hebben ook nog eens minder geld nodig om op te draaien. We zijn er trots op dat we al op veel plaatsen zo’n beslissende draai hebben helpen realiseren. Je zou met al die extra’s bijna vergeten dat dat ons eigenlijke werk is.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *