Een mooie ochtend !

Vier boeiende berichten deze morgen:

Twee interessante artikelen uit de Volkskrant:
Ongelijkheid krijgt een gezicht. Ongelijkheid (Michel Albert leert het ons ook al in 1991 in zijn Kapitalisme Contra Kapitalisme) is in het Angelsaksische denken in principe goed; moedigt mensen aan de handen uit de mouwen te steken: hoe meer hoe beter. Ongelijkheid is in het Rijnlandse denken in principe iets om bewaken: teveel behoeft bijsturing, voorkomen. Mitt Romney staat nu kennelijk ook in de VS voor teveel, waar ook veel Amerikanen genoeg van lijken te hebben.
‘Niet net doen of de overheid een markt is’, een zeer informatief interview met zes voorbeelden (Willemijn !) van sectoren waar marktdenken allemaal te veel in is, naar aanleiding van een zo te zien prachtig Rapport van de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling: Tegenkracht organiseren. Voorbeelden houden wat ons betreft verband met kenmerken, die met elkaar staan voor een (Angelsaksisch) patroon, waar alternatieven voor zijn (bijv. Rijnlands), met andere veel betere kenmerken en voorbeelden ! Overigens is in het interview ten onrechte nog de stelling: een bedrijf heeft één belang, winst maken en daar kun je het hele bedrijf aan ophangen !

Twee interessante artikelen in de BNR Nieuwsupdate:
– Schwab wil kapitalisme opnieuw uitvinden
– Obama vindt dat de rijkste Amerikanen meer moeten betalen

Er zit echt beweging in de wereld ! Komt de onderstroom boven ?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *