De opstand tegen de efficiency-samenleving

Rene Cuperus raakt in zijn column in de Volkskrant van vandaag precies aan de zorg die ons in 2003 bij elkaar bracht, de mensen die later de kern van de Rijnland Weblog Groep zijn gaan vormen: de logica van van commercie en marktefficiency koloniseert langzaam alle domeinen van het leven. Het alternatief waar we lawaai voor wilden maken toen was de Rijnlandse werkcultuur, zoals dat heette in boek dat Mathieu (Weggeman) toen aan het maken was: Provocatief organiseren.

De situatie van nu zou ik nu willen duiden in termen van:
– de bovenstroom: grootschaligheid e.d., Angelsaksisch organiseren, bijvoorbeeld ook in de uitvaartbusiness dus
– de onderstroom: Rijnlands organiseren, kleinschalig ondernemerschap van creatieve individuen, etc., …

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *