DeLimes Nieuwsbrief 27

Sinds we vijf jaar geleden begonnen met DeLimes, is er toch wel veel veranderd. Maar dat is nog niets vergeleken met de komende vijf jaar. DeLimes zit er bovenop.

Tussentijd

We leven in een fascinerende tijd: de TussenTijd. Veel van de  200 lezingen en workshops die we dit jaar hielden en nog zullen houden gaan daarover: de tijd van de overgang van de industriële ordening naar die van een nieuw tijdperk, waarvan we de eerste contouren duidelijk kunnen waarnemen. Vond men het vijf jaar geleden nog grappig als wij het einde van het grote managementtijdperk voorspelden, nu is dat nauwelijks nog een discussie. Boekingen bij ons secretariaat.

Strategie

Het loont die TussenTijd eens helder in beeld te krijgen. Met een klassieke beleidsnota lukt dat steeds minder; die is doorgaans dermate ambigu dat je er alle kanten mee uit kunt. Het oude en het nieuwe organiseren lopen dwars door elkaar heen – teken van de TussenTijd. Strategie uit Chaos helpt richting te kiezen. Zoals in de schoonmaakbranche.

Besturingsfilosofie

Je zou kunnen zeggen dat richting kiezen begint met een heldere besturingsfilosofie. Angelsaksisch of Rijnlands? Op dinsdagmiddag 6 december is daarover in Utrecht een Bookevent, waar een paar recente boeken op dit terrein worden behandeld, onder leiding van collega Jaap Jan Brouwer.

Rijnlandweek

Honderd jaar na het verschijnen van The Principles of Scientific Management is de formule van het rationele management wel uitgewerkt. Reparaties om de menselijke maat er weer in te krijgen, hebben steeds minder effect. Ons pleidooi om voort te gaan op de Rijnlandse weg vindt steeds meer weerklank. Wie daarvan inmiddels overtuigd is, is rijp voor de Rijnlandweek. De eerste week van januari kunt u weer tot in de haarvaten ondervinden hoe belangrijk dit gedachtengoed is voor de 21ste eeuw. Inschrijven liefst voor 9 december.

Netwerkbijeenkomsten

Inmiddels zijn er ook zo’n 50 DeLimes netwerkbijeenkomsten geweest. En we zijn van plan ermee door te gaan. Een groeiende groep echte Rijnlanders organiseert ze. Die van 9 december (zuid) staat in het teken van Adam Smith. Die van 6 januari van het eerste lustrum van DeLimes. Inschrijven kost een mailtje.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. ZIT er bovenop?
    Ik dacht meer Danst er Midden Tussen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *