Uit de Volkskrant van 17 nov. 2011

Veel boeiende artikelen in de Volkskrant van vandaag en dan hebben we het nog niet eens over de revolutie op revolutie binnen mijn clubje. Deze keer probeert ‘onze’ veranderprofessor Ajax Raad van Commissarissen Voorzitter Steven ten Have netjes alle ‘stakeholders’ te bedienen, maar de vraag is of zijn ‘logica’ ook de ‘logica’ van de Cruijff-aanhangers in de Ajax-Ledenraad is. Ik geloof met Cruijff mee dat Ajax niet langer ook Beursgenoteerde onderneming moet zijn.

De artikelen:
Kunstbestuurder will ‘Occupy PGGM’, waarin hij terecht fraai pleit voor ‘de mars door de instituties’, die ook moet
Is slowfinance het antwoord op de crisis ? waarin columnist Peter de Waard verwijst naar SlowFinance: Why Investment Miles Matter van Gervais Williams, die mooi pleit voor mijden van Wallstreet en voor investeren in lokale economieen
Thee drinken hoort tot kern van politiek, waarin Hirsch Ballin een mooi betoog bouwt o.a. op de insteek van Hannah Arendt
Bekrompen en harteloos, waarin Marcel van Dam goed reageert op een eerdere column van Arnold Grunberg en weer eens terecht stelt dat de eurocrisis het gevolg is van het neoliberale dereguleren van de financiele markten …

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *