Het succes van de Rijnlandse benadering

Nol Hovens schrijft ons:

In de discussies over Angelsaksisch versus Rijnlands moet ook gekeken worden naar het succes van de Rijnlandse benadering in Noord-Europa. De Scandinavische landen, Duitsland en Nederland zijn economisch succesvol én scoren goed op het gebied van welzijn. Het onderwijs systeem, het netwerken (‘Poldermodel’), het beschermde belang van individuen (Noorwegen en Zweden), het bevorderen van innovatie (zeker in Finland), een systeem van goede sociale voorzieningen dragen daar zeker aan bij. Het sociale marktmodel is superieur aan het vrije markt model, als je economische, sociale en morele aspecten beschouwt. Vanwege o.a. globalisering, nieuwe technologie en de behoefte aan vrijheid van veel jongeren (geen baan meer voor het leven) moet het sociale marktmodel wel aangepast worden aan de eisen van deze tijd. Liberalisering lijkt mij geen oplossing.

Erg interessant in dit kader vind ik bijgevoegd verhaal http://www.mpifg.de/pu/mpifg_dp/dp04-5.pdf.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *