Eurosofie

Dit boekje is van filosoof Govert Derix en oud Commisaris der Koningin van Limburg Leon Frissen, die eerder (in Buitenhof, zie mijn posting van 7 maart 2011) aangaf een Rijnlander te zijn. Ik vind het een mooi filosofisch pleidooi voor een Europa van de Euregio’s, vertrekkend vanuit hun ervaringen met en gedachten over de Euregio Maas-Rijn.

Mensen vragen mij wel eens over de toekomst van de organisatie van het openbaar bestuur, met zijn lokaal, regionale, provinciaal, nationaal en Europese niveau. Naar mijn idee moeten we gaan voor het regionale en het Europese niveau, het gemeentelijke, het provinciale en het landelijke niveau opheffen. Boeiend om zo te zien nu een paar medestanders te hebben.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *