Erasmus bezoekt Den Bosch

Wie heeft interesse in een lezing die ik organiseer:

http://dl.dropbox.com/u/5855908/Erasmus.pdf

Geïnspireerd door de ‘Lof de Zotheid’ zoeken we de combinatie van verdieping en vermaak. Centraal staat het idee (vraagstuk) van de vrije wil. Luther en Erasmus verschilden hierover van mening. Hun meningsverschil is blijkbaar blijvend interessant. Het is ook nu populair in wetenschappelijke boeken van b.v. Swaab en Victor Lamme. Maar ook in de roman ‘The Schopenhauer Cure’ speelt het een grote rol. Niet voor niets verwijst die roman naar Schopenhauer, die indrukwekkend over de vrije wil geschreven heeft in de 19e eeuw. Hoe Rijnlands wil je het hebben!

Beste Groet,

Koen Krikke

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *