UITNODIGING NETWERKMIDDAG DELIMES-ZUID 9 SEPTEMBER 2011

Organisaties sterker en mooier maken, het hoofddoel van DeLimes, heeft een directe link met goed, eigentijds en toekomstbestendig onderwijs. Daarom staat de netwerkbijeenkomst van DeLimes Zuid op 9 september 2011 in het teken van bijzondere ontwikkelingen in datzelfde onderwijs.

De locatie is deze keer een wel heel bijzondere: Niekée in Roermond, http://www.niekee.nl/ . Daar wordt in een fantastische omgeving op een bijzondere wijze onderwijs verzorgd. Het is niet zomaar een school, maar een ‘facilitair onderwijs- en activiteitencentrum’. We leven in een tijd van beelden, dus klik maar snel op de volgende link naar een YouTube-filmpje, gemaakt door leerlingen van deze school: http://www.youtube.com/watch?v=h9LlxBHtDrU

Hoe ziet het programma op 9 september eruit?
13.00 uur: Ontvangst bij Niekée met (uiteraard) koffie/thee en vlaai.
• Aansluitend: rondleiding door Sjef Drummen, directielid Niekée, die ook het concept toelicht. (bekijk zijn bijdrage bij Pecha Kucha Maastricht: http://www.youtube.com/watch?v=aHSRSQaO_L4 )
• Discussie met Sjef Drummen en DeLimes-deelnemers
• 14.30 uur: WorldCafé met Tjeu Seeverens, directielid/creatief leider van de TalentenAcademie van SVO|PL. Hij start op 1 oktober in Parkstad met een nieuw scholingsinstituut voor docenten en broedplaatsen en masterclasses voor leerlingen. Daarnaast begeleidt hij ook een proces, waarbij een 15-tal docenten zelf vorm mogen gaan geven aan een nieuw soort vmbo, met een 24 uurs, 7 dagen per week (onderwijs)begeleiding op maat. Seeverens wil de kennis en inspiratie van de aanwezige DeLimes-leden over onderwijs graag gebruiken bij de start van dit even nieuwe als gedurfde onderwijsmodel. Wat kan het onderwijs van het DeLimes-gedachtegoed leren?

Voor meer informatie zie: http://www.delimes.nl/content/netwerkmiddag-delimes-zuid-op-9-september-roermond

Plaats:
Niekée in Roermond, Oranjelaan 300

Tijd:
vrijdagmiddag 9 september 2011 welkom vanaf 13:00 uur, programma 13:30 – 17:00 uur

Kosten: Niekée vraagt voor deze middag een bijdrage van € 250,–. Daarin is ook de koffie/thee en vlaai begrepen. Graag vragen wij een vrijwillige gift voor uw deelname, deze kunt u ter plaatse deponeren in de “DeLimespot”.

Aanmelden:
een mailtje naar [email protected]

Graag tot 9 september!

Namens DeLimes-Zuid
Henk Hogeweg en Tjeu Seeverens

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *