Consultants Governance + de NCGC

Hans Strikwerda schrijft in Management en Consulting #2 van dit jaar 2011 een interessant artikel over Consultants Governance.  Mij verheldert het en inspireert het ! Wat mij betreft zit hij met zijn gedachten en opvattingen dicht bij het Rijnlandse, of wat hij noemt het Europese systeem van relationship capitalism. Hij meldt me: Over enkele maanden volgt er een boekje met meer en indringender commentaar.

In het najaar verschijnt van Hans zijn hand: De Nederlandse Corporate Governance Code (NCGC): Ingeleid, toegelicht en van commentaren voorzien. De samenvatting is er al. Inderdaad boeiend. Je leest er bijvoorbeeld dat de onderneming dient te gaan voor shared value i.p.v. voor shareholdersvalue (knap compact omschreven), maar nog veel andere interessante dingen…..

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *