Het Californie van Europa

Mooie column van Rene Cuperus in de Volkskrant van gister, met o.a. daarin:

Talk of the town in Londen zijn ‘Red Tory’ van Phillip Blond en ‘Blue Labour’ van Maurice Glasman. Beide begrippen staan voor scherpe correcties op het mainstream-denken van respectievelijk de Conservatieven en Labour. Zowel de meedogenloze marktsamenleving als de autoritaire ‘controlestaat’ wordt bekritiseerd. In plaats daarvan zoekt men het in praktisch idealisme, nieuwe gemeenschapsvorming en social responsibility. Mensen moeten de samenleving terug veroveren op de onderdrukkende krachten van markt en bureaucratie….

Het doet mij denken aan Derde Weg discussies in de 30-er jaren zoals gelezen bij Plickert én natuurlijk aan ons Rijnlands organiseren van nu.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *