Naar andere arbeidsverhoudingen

Afgelopen vrijdagmorgen was ik op het HR-event van TIAS van de Universiteit van Tilburg. De moeite waard.

Allereerst gaf Aukje Nauta haar andere kijk op arbeidsrelaties (net als op het Congres over Innovatieve Medezeggenschap de middag ervoor). Ze pleit daarbij enthousiast voor de creatieve dialoog op de werkvloer, opdat daar i-deals ontstaan tussen werkgever en werknemer, afspraken waar zij beiden (en de collega’s van de werknemer) beter van worden. Ze introduceert in het verlengde van het voorgaande haar nieuwe boek Tango op de werkvloer.

Daarna is er het praktijk verhaal van Hein Knaapen van KPN. Hij geeft allereerst mooi aan (n.a.v. de gezamenlijke presentatie van Aukje’s boek eerder deze week) dat wederzijdse Verleiding ook bij de Tango (en dus ook bij het werk) hoort ! Hij spreekt over nieuwe arbeidsverhoudingen, te kenmerken door vakmanschap, vrijheid en verantwoordelijkheid. Ik vraag me af hoe zich dat verhoudt tot vakmanschap, vertrouwen en verbinden !

Je ontmoet ook altijd weer boeiende mensen en je pikt ook in de zijlijn altijd weer mooie concepten op, bijv. verdelende, procedurele en interactieve rechtvaardigheid, wat resp. gaat over eerlijke uitkomsten, over een eerlijk proces en over mensen met respect behandelen !

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *