Zweedse Handelsbanken: zoals het ook kan

Zagen jullie gisteravond Nieuwsuur? Daarin als onderwerp de Zweedse Handelsbanken, die niet met targets werkt, geen bonussen kent, en niettemin de crisis gewoon doorstaat en winst blijft maken. Volgens mij een prachtig voorbeeld van hoe het ook kan. Rijnlands dus.

Ook aan het woord een Engelse journalist/auteur, die uitlegt dat banken het voorbeeld van Zweden niet volgen, o.a. omdat in tijden van crisis het wel weer via de belastingbetaler wordt opgelost en het systeem gehandhaafd blijft.

Kijk eventueel via uitzending gemist en zegt het voort.

Met vriendelijke groet,

Teun van Aken
Lekdijkstraat 14
4101ZL Culemborg
0345 516905

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Sjaak Evers schreef:

    Gisteren keek ik nog even naar Nieuwsuur. Er was een korte reportage over de Zweedse bank Handelsbanken. Interessant. Zie hier: http://nieuwsuur.nl/video/248713-portret-van-een-bijzondere-bank.html. Ik denk Rijnland ten top.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *