DeLimes Nieuwsbrief 25

Organiseren in de 21ste eeuw

Dat we 100 jaar na Taylor fundamenteel anders moeten gaan kijken naar hoe we organiseren om de uitdagingen van de 21ste eeuw aan te kunnen, is zo langzamerhand geen vraag meer. Honderd jaar piepel-managen is wel genoeg. Het kennistijdperk stelt heel andere eisen dan het industriële, zoveel is wel duidelijk. Maar hoe dan wel te organiseren?

Rijnlandweek

Om die vraag eens diep in de ogen te kijken, biedt DeLimes de inmiddels vermaarde Rijnlandweek. De mens centraal, in plaats van het systeem, dat kan eigenlijk alleen door het Rijnlands organiseren als uitgangspunt te kiezen. Van 4 tot en met 8 juli is weer de gelegenheid om je helemaal onder te dompelen in de Rijnlandse logica en antwoord te vinden op die vraag: wat betekent het als we echt de vakman, de professional, de mens centraal stellen? Zorg dat je erbij bent.

Slow Management Live!

Bij ontstentenis van een blauwdruk, zijn we op zoek naar inspiratie. Veel inspiratie. Die vind je ook volop tijdens Slow Management Live!  Sprekers, workshops, auteurs, columns, praktijk en bedrijfsbezoeken. Allemaal op één dag: 23 juni bij Seats2meet Strijp-S Eindhoven. Abonnees op Slow Management krijgen bovendien een korting die hoger is dan de kosten van een jaarabonnement. Moeten we daar nou nog reclame voor maken? Nou vooruit, geeft je op via ons secretariaat en krijg ook nog eens het boek Nieuw Europees Organiseren en de laatste vijf nummers van dat inspirerende magazine Slow Management.

Speciaal voor OR leden

Bent u lid van een ondernemingsraad, dan tippen wij u graag op twee bijzondere gebeurtenissen. Ten eerste is er de Veranderbus, die op 24 september gaat rijden en die in vier dagen alle uithoeken van uw paradigma oprekt. En, helaas ook op 23 juni, de conferentie Routes voor de 21e eeuw. Ook voor niet OR leden interessant natuurlijk.

De kunst van het nieuwe werken

Het Nieuwe Werken is, als je er op een goede manier mee omgaat, ook zo’n voorbode van wat aan het komen is. We schreven daar eerder een hoog gewaardeerd artikel over, aanleiding voor veel lezingen. In het netwerk van DeLimes is men er ook volop mee bezig. Jacques Giesbertz organiseert op 31 mei in Den Haag de conferentie De kunst van het nieuwe werken. Ben je ook onderdeel van het netwerk, krijg je 25% korting van ‘m. Gebruik de code ‘DeLimes’.

Netwerkmiddag 10 juni

Dat brengt ons op onze netwerkmiddagen elke tweede vrijdag van de maand. Ook altijd inspirerend. Die in juni is op de 10e. Hij voert ons waarschijnlijk naar een sociale werkvoorziening; hoogst actueel in het licht van de kabinetsplannen. Zorg dat u, voor zover dat nog niet het geval is, op de uitnodigingenlijst staat.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *