Peter Sloterdijk

In de Volkskrant van afgelopen zaterdag staat een boeiend interview met de beroemde eigentijdse Duitse filosoof, cultuurcriticus Peter Sloterdijk, n.a.v zijn nieuwste boek: Je moet je leven veranderen.

Ik maakte met hem kennis in mijn cursus Eigentijdse Filosofie. Hij was de laatste in de serie van 10 eigentijdse filosofen, waarbij ik Heidegger het meest interessant vond; hij staat wat mij betreft aan de basis van een alternatief voor het klassieke (natuur)wetenschappelijke denken (logisch positivisme), zoiets als Rijnlands voor Anglo-Amerikaans (ik begrijp nu beter Peter Vijgeboom zijn belangstelling voor Heidegger, ook iets van zijn link tussen Heidegger en Rijnlands). De meeste cursisten vonden Peter Sloterdijk het meest interessant. Ik moet zeggen: bijgaand interview is bijzonder, overtreft mijn verwachtingen: zoals gebruikelijk bij Sloterdijk komt hij vanuit een historische insteek met een zeer boeiend perspectief !

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. peter vijgeboom schreef:

    Hoi Sjaak,

    deze was me ontglipt. Ik heb me al weer even afzijdig gehouden, maar ik volg de Rijnlandse gebeurtenissen wel. Je zegt Heidegger staat aan de basis van een altenatief. Misschien. Dit woord ‘alternatief’ was onlangs aanleiding voor een uiteenzetting die ik je niet wil onthouden. Die stuur ik je per email. Groeten en tot ziens

    Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *