Open Innovatie: Holst Centre mooi voorbeeld

Gisteravond gaf Jo de Boeck van het Holst Centre een fraaie presentatie over het Centre en hun Open innovatie, bij ASML in het kader van het Intelligent Community Forum (ICF) – bezoek van de Brainport regio

ICF wil Intelligent communities in de wereld bij elkaar brengen en kiest ook in dat kader jaarlijks de Intelligent Community of the Year. Brainport is lid van het Forum en wil dit jaar dé Community worden. ICF kent zo’n 100 communities in de wereld. Daarvan doen er 7 mee in de competitie. Het gisteravond ook aanwezige ICF Jury lid Robert Bell toonde het ICF werkmodel, hun indicatorsICF indicators. Hij gaf ook aan met name onder de indruk te zijn van de Open innovatie in de Brainport regio. Jo de Boeck gaf daar alle aanleiding toe.

De Boeck gaf middels plaatjes zijn idee van de factoren die een hoofdrol spelen in het werk:
1. Momentum: samen zeilen, performance indicators (3 stuks: excellence, long term en local inpact), facilities, onderzoekers gebouw mee laten ontwerpen, verhuizingen van de werkplekken op de High Tech Campus
2. Shared views, shared research
3. Talent Pool: zeer veel nationaliteiten, ook HR managers van de partner-organisaties bij elkaar brengen
4. Value chain, Eco system: PSV en de restaurants in Eindhoven maken er deel van uit, partners, demonstrators van resultaten, etc
5. Vision review, met bijvoorbeeld ook een nadrukkelijke rol voor het patientenperspectief en voor de snelle verbreiding over de wereld van de mobiele telefoons.

Ik vond het echt een genoegen dit verhaal te horen, ook dat het nou eens niet gaat over: wat kost het, wat levert het financieel op, wie betaalt dat, etc, etc. (op de Holst Centre website staat hun business model, hun idee t.a.v. IP, Intellectual Properties). Rijnlands en Brainport op zijn best !

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *