22 april 2011 Heropening verbouwde hoofdkwartier DeLimes en presentatie boeken‎

‘If you think you have everything under control, you’re just not driving fast enough.’ Deze legendarische uitspraak van de al even legendarische autocoureur Mario Andretti, geldt onverkort voor het besturen van organisaties in de 21ste eeuw. Organiseren op basis van Command, Communicaton and Control is gewoon niet snel genoeg.

Op 22 april gaan we het daar over hebben. Dan houden we twee nieuwe boeken ten doop en openen we het geheel verbouwde hoofdkwartier van DeLimes aan Plein 1 in Zwammerdam. U bent van harte uitgenodigd.

Eerst nemen we maar eens afscheid van het Taylorisme.  Dat doen we met een prachtige facsimile van het precies honderd jaar oude The Principles of Scientific Management. Maar dan wel in een nieuwe Nederlandse vertaling en voorzien van een prikkelend essay van Harold Janssen en Jaap Peters.

Om dan in een keer door te stomen naar de toekomst, met  het boek Nieuw Europees Organiseren (kortweg NEO) van Jaap Jan Brouwer en opnieuw Jaap Peters. Een frisse blik op de aansturing van organisaties, gebaseerd op Europese/Rijnlandse concepten die hun waarde in de afgelopen decennia ruimschoots hebben bewezen. Toekomstbestendig organiseren op basis van vakmanschap, vertrouwen en verbinding..

(Beide boeken zijn deze middag te koop).

Ja, u krijgt een lezing. Een korte dan. Maar vooral willen we u in de gelegenheid stellen zelf in de rol van vernieuwer NEO te kruipen. Dat doen we door u aan de hand van de in het boek gebruikte  9 S-en  in kleine groepjes naar een aantal echte niet alledaagse Zwammerdamse  bedrijven te laten gaan. Om vervolgens onze bevindingen naast elkaar te leggen en zo een dieper inzicht te construeren over hoe voorbij de verstikkende Anglo-Amerikaanse modellenwereld te geraken.

Uiteraard voert uw tocht langs onze vernieuwde huisvesting en zijn er signeersessies. De tocht eindigt om een uur of vijf in dorpskroeg Het Gezwam, waar we gezamenlijk het glas heffen. Als u ons uw komst aankondigt bij ons secretariaat via mail naar [email protected], dan delen wij u in bij een van de negen trektochten door het dorp en de plek waar u om precies 13.00 uur gaat vertrekken.

We zien uit naar uw komst, maar moeten er wel bij vertellen dat hooguit zo’n 150 mensen mee kunnen doen. Dus reageert u alstublieft snel.

Met vriendelijke groet,

Jaap Peters
Harold Janssen
DeLimes

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *