Belangrijk artikel

Bijgevoegd een m.i. belangrijk artikel van Ghosal:
www.corporation2050.org/documents/Resources/Ghoshal.pdf

G. laat zien dat managementdenken sterk gebaseerd is op neo-liberaal denken en agency theory. Hij toont aan dat dit puur ideologie is: uitgangspunten worden niet ter discussie gesteld. G. geeft aan dat men probeert om management theorie volgens “the scientific model” te ontwikkelen. Deze theorie past wel op de natuurwetenschappen, maar niet op de menswetenschappen. Mangementtheorie is onderdeel van die menswetenschappen.

Door het aanbieden van deze theorieën gaan managers volgens die theorieën handelen. G. pleit voor management theorievorming en -onderwijs vanuit menswetenschappen, waarbij menselijke intenties (moraal en ethiek) centraal moeten staan. Mensen moeten leren om zich af te vragen of aannames en theorieën wel kloppen.

Met hartelijke groeten,
Nol Hovens

voortglijdend
overdun ijs
eendedons
22-02-’11

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *