Uit de Volkskrant

12 febr.:
‘Wat is wijsheid ? Dat is dat je het niet weet’, interview met Jan Bor over wat we in het Westen kunnen leren van het Oosten. Het Taoisme blijkt ook voor Jan belangrijk;

8 febr.:
Nederland, handelsland dat nooit een industrieland wilde zijn, een kort historisch overzicht van wat er op het gebied van industriebeleid zoal gebeurde in NL sinds 1830;

5 febr.:
Handel als grote gelijkmaker, bespreking van het nieuwe boek van Robert Kaplan: Moesson, de Indische Oceaan en de toekomstige wereldmachten. Zijn visie (hij was ook bij Buitenhof enige weken geleden) is dat de Indische Oceaan centrum van de wereld wordt;

29 jan.:
Geheim van de bv China: staatsplanning 2.0, met o.a. de Belgische minister van Economie, met bijv.: Regeringen zouden in de economie geen speler moeten zijn, maar zich moeten beperken tot de rol van scheidsrechter (wat ik Piet Moerman ook heb horen stellen, geinpsireerd door het ordoliberalisme) en ook weer Robert Reich; 
‘Populisme hoeft geen probleem te zijn’, interview met Cas Mudde, politicoloog en populisme-expert, waar ie positief tegenover staat, maar (als liberaal democraat) een aantal goede kanttekeningen bij plaatst ook.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *