Uit de Volkskrant

22 jan. 2011:
Vergeet het opperwezen, over de Radicale Verlichting volgens Philipp Blom en Jonathan Israel;
Grenzen aan de vloeibaarheid, waarin Martin Sommer 2 boeken bespreekt, o.a. het boek van Boutellier, wat ik hieronder ook noem;
Niet het oudste aandeel, wel het eerste echt opwindende, over een proefschrift waarin staat dat het aandeel een Italiaanse uitvinding is, de aandelenhandel een Hollandse uitvinding.

15 jan. 2011:
Niet links, niet rechts, maar progressief liberaal, een tekst van mensen van D’66 en Groen Links, waarin bijv. sprake is van 4 peilers:
* ga uit van de kracht van het individu in een netwerk;
* zie de winst van diversiteit en verscheidenheid;
* vernieuw met de menselijke maat;
* streef naar een vrijzinnige, open duurzame samenleving.
Zet hem op, Job! waarin Martin Sommer uitgebreid citeert uit de Improvisatiemaatschappij van Hans Boutellier, van wie we al eerder dingen zagen op deze weblog.
De win-win wereld voorbij,waarin Anet Bleich 2 boeken bespreekt, met bijv. De centrale rol van aandeelhouders: ‘het stomste idee ter wereld’.
Ambitie is een monster, een mooi interview met Marlies Dekkers, bij wie bijv. 90% van de werknemers vrouw zijn.
Encyclopedie van NL, deel 35, o.a. met informatief stuk over Erasmus en Humanisme.

08 jan. 2001:
Job en Jolande. kom kijken in de gemeente, een tekst van lokale PvdA en Groen Links bestuurders, die bijv. spreken over de burger in zijn wisselende rollen als consument, werknemer en belegger, wat mij doet denken aan de ‘bourgeois’ en ‘citoyen’, waar we het eerder over hadden op dit weblog.
Amicale zwaargewicht, geliefd bij politici en in de zakenwereld, waarin sprake van de Third Way, wat gaat over de weg tussen het Neoliberalisme en de Sociaal Democratie van de 90-er jaren, wat nog iets anders is dan de Derde Weg tussen het Laissez faire liberalisme en het Communisme van de 30-er jaren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *