DeLimes Netwerkmiddagen 2011 (2)

Harold Janssen  heeft een mooie beschrijving gemaakt van de inzet van de middagen in 2011:

De fameuze netwerkmiddagen van DeLimes op elke tweede vrijdag van de maand gaan één grote trektocht vormen. Een trektocht door het hele land, waarbij we denkkracht gaan bundelen voor wie dat nodig heeft.

We denken daarbij in de eerste plaats aan slachtoffers van regeringsbeleid. Want die zijn er zat. We denken aan organisaties uit de hoek van onderwijs, kunst en wetenschappen, maar het kunnen net zo goed bedrijven en andere georganiseerde verbanden zijn. bijvoorbeeld een groepje snuffelmuizen die ergens in de verdrukking zit…

Een adviseur inhuren voor extra denkkracht zit er niet echt in. En trouwens, je hebt al genoeg sores met het voldoen aan alle regelzucht… Maar dan is daar het DeLimes netwerk. Erop gespitst om Nederland weer van de vakmensen te maken. Gek op het bundelen van denkkracht. Liever met echte problemen bezig van echte mensen dan theoretische exercities over wat nu precies de definitie van Rijnlands is.

Wie daar wel trek in heeft, een paar dozijn van die meedenkers een middagje over de vloer, hoeft zich maar te melden. Een van de netwerkers gaat dan met je aan de slag om een en ander georganiseerd te krijgen. De tegenprestatie bestaat uit openheid, vertrouwen en gastvrijheid. Ook als we bijvoorbeeld een combinatie proberen te maken met een paar anderen die hun casus ook wel onder de arm willen meenemen naar de bijeenkomst. En verder nog één ander ding, maar daarover hieronder meer.

De beloning voor de netwerkers die meedoen is, behalve natuurlijk dat het heerlijk is je tanden te zetten in een concreet vraagstuk, whuffie. Whuffie is de munteenheid van sociaal kapitaal. En sociaal kapitaal verdringt meer en meer het monetaire kapitaal waarmee vinkspreeuwen hun beleid afdwingen. Whuffie verdien je door gewoon mee en je best te doen. Maar er valt ook een heuse bonus te verdienen door het gelegenheidsteam dat in de ogen van de gelegenheidsklant het meest bruikbare advies heeft gegeven.

De netwerkbijeenkomsten gaan we een beetje verdelen over het land, in principe in de volgorde Noord, Oost, West en Zuid. Noord in januari, mei en oktober. Oost februari, juni en november. West maart, juli en december (die in juli valt dit jaar in de Rijnlandweek, dus dat zou nog wel eens een verrassing kunnen opleveren). En Zuid in april en september. Voor wie afstand en agenda op elkaar willen afstemmen.

Een keer per jaar gaan we vieren. Met een gezamenlijke bijeenkomst ergens in het land. Of daarbuiten. Een soort ‘burning starling festival’ (gaan we ritueel een vinkspreeuw verbanden, die schijnen met bosjes uit de lucht te vallen dezer dagen…). Waarbij er ontzettend veel Rijnlandse dingen kunnen gebeuren. Goede verhalen bijvoorbeeld. Een Rijnlandse campus zogezegd, voor iedereen die op de een of andere manier bezig is geweest Nederland Rijnlandser te maken. En daarbij verwachten we natuurlijk een duit in het zakje van die organisaties die dankzij zo’n netwerkmiddag weer een beetje op krachten zijn gekomen.

Iedereen mag bij die gelegenheid ook iemand meenemen. Waarbij als richtgetal voor de gezamenlijke leeftijd een maximum van 70 geldt. We willen immers ook veel jonge mensen. Want de jeugd, die is van nature al Rijnlands. Zullen we zoiets ook maar meteen afspreken voor de netwerkbijeenkomsten zelf?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *