DeLimes Noord 14 jan. 2011 (3)

Was weer een mooie middag in het Noorden, vooral de bijdrage van Jan Willem Alphenaar was bijzonder: een mooie presentatie over ‘ the making of ‘ (uniek voorbeeld van ‘crowdsourcing’), vervolgens kregen we hem te zien: DSB The Movie, gebaseerd op feiten en waarvertelde verhalen…. Zoals Marlijn Nijboer twitterde: Hoe een crisis een prachtige film kan opleveren, die laat zien waar het mis ging bij een bank en die de kracht van social media toont.

Bijeenkomst vond plaats op de mooie Hanzehogeschool Groningen (HG), waar ze kennelijk kenniscafes hebben, overigens Fred Hendriks aankondigen als ‘voorzitter’ van DeLimes Noord.

Frank Jan de Graaf bracht verhaal van hem en Hugo Velthuijsen, beiden lector aan de HG. Naar analogie van zienswijze van Kraljic op inkopen (met op de assen van de 2 x 2 matrix: added value en specificity) brengen zij zienswijze op Social Media (met op de assen van de 2 x 2 matrix: vertrouwen op competentie en vertrouwen op openheid). Hun publicatie wordt binnenkort openbaar.

Vervolgens brengt Jan Willem zichzelf (o.a. filesoof, file is mooie plaats om te filosoferen), crowdsourcing (crowd = source, Knorr (van de soepen) deed er al aan, voor- en nadelen) en DSB The Movie: verrassend mooi proces (crowdsourcing dus) en product (film dus) !

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *